Web

 

Laluan Clearwater (Clearwater Way)

Terokai Clearwater Way, sebuah lembah yang membelah dua cerun gunung yang curam. Dalam lawatan berpandu sejauh tiga kilometer ini, pengembaraan ini membolehkan anda melihat tumbuhan asli dan endemik yang jarang ditemui di Hutan Oak Montane dan Fishtail Falls

Lokasi:

Resort World Awana

Lawatan Berpandu: 9:30 pagi, Sabtu & Ahad sahaja
*Tertakluk kepada perubahan tanpa notis awal.

Pakej
 

Lawatan Berpandu

Tiket termasuk:

  • Satu (01) tiket masuk untuk pengalaman Clearwater Way.
  • Lawatan berpandu selama empat jam diketuai oleh Park Ranger
  • Untuk pejalan kaki biasa / pejalan kaki berpengalaman sahaja. Tetamu berumur 10 tahun dan ke atas dengan pengalaman mendaki biasa dibenarkan bersama ibu bapa teman.
  • Saiz kumpulan: 5 – 20 tetamu

 

  • Semasa ketibaan, sila tunjukkan e-mel pengesahan tiket dalam talian anda di kaunter resepsi Resorts World Awana 
  • Sila berkumpul di kaunter resepsi Resorts World Awana 30 minit sebelum lawatan berpandu bermula dan tunggu kira-kira 10 minit untuk taklimat (taklimat khas untuk tetamu berkerusi roda)
  • Meneroka lawatan biodiversiti termasuk menemui tumbuhan asli dan endemik yang jarang ditemui di Hutan Oak Montane dan Air Terjun Fishtail.
  • Segarkan diri di tandas kami selepas lawatan.
  1. Semua harga disebut dalam Ringgit Malaysia (RM).
  2. Tempahan juga disediakan di kaunter resepsi Resorts World Awana - kami menerima TUNAI SAHAJA sebagai mod pembayaran.
  3. Terbuka kepada tetamu yang berumur 16 tahun ke atas.
  4. Tetamu mesti menunjukkan status risiko terlebih dahulu pada aplikasi MySejahtera sebelum kemasukan. Kemasukan ke premis dibenarkan tanpa mengira status vaksin kecuali kes positif COVID-19 dengan status ‘Berisiko Tinggi’ di MySejahtera dan mereka yang berada di bawah Perintah Pengawasan Rumah.
  5. Untuk lawatan berpandu, semua tetamu perlu tiba di Resorts World Awana 30 minit sebelum lawatan bermula dan dikehendaki menandatangani penepian indemniti. Kegagalan berbuat demikian boleh mengakibatkan peserta kehilangan komponen pelancongan tertentu tanpa pampasan atau bayaran balik.
  6. Semua tetamu mesti menyimpan e-mel pengesahan mereka untuk pemeriksaan. Pihak Pengurusan berhak untuk menolak penebusan untuk mana-mana tetamu yang tidak memiliki e-mel pengesahan yang sah.All guests must comply with trails’ safety guidelines, rules and regulations.
  7. Tiada permintaan untuk menukar tarikh sah Tiket yang dibeli akan dilayan.
  8. Tiket sama sekali tidak boleh dipindah milik, bukan untuk dijual atau ditukar dan tidak boleh dikembalikan dalam apa jua keadaan, termasuk faktor luaran di luar kawalan munasabah kami (cth. jerebu, cuaca buruk, tindakan kerajaan, rusuhan atau mogok dan akan terbatal jika diubah, rosak atau diusik.
  9. Sekiranya operasi laluan terhalang atau mungkin terhalang disebabkan oleh cuaca buruk, gangguan bekalan elektrik, bencana alam lain, gangguan fungsi infrastruktur, atau sebab lain yang mana Pengurusan tidak boleh bertanggungjawab, operasi mungkin digantung atau tempoh mendaki atau perjalanan mungkin dikurangkan. Pihak Pengurusan berhak untuk membatalkan atau menangguhkan tanpa sebarang bayaran balik atau pampasan.The Management reserves the right to:
    • memerlukan maklumat tambahan atau bukti identiti daripada anda untuk tujuan menebus Tiket dan/atau pakej,
    • dan menafikan penebusan e-mel pengesahan anda jika anda melanggar Terma dan Syarat ini atau jika, pada pendapat munasabah kami, transaksi itu dianggap sebagai penipuan
    • Pihak Pengurusan berhak untuk menyemak dan menyemak Terma dan Syarat ini pada bila-bila masa tanpa notis terlebih dahulu.
    • Tiada kelewatan atau kegagalan pihak kami dalam melaksanakan apa-apa hak, kuasa atau remedi di bawah Terma & Syarat ini akan beroperasi sebagai penepian hak, kuasa atau remedi tersebut.
    • Terma & Syarat ini akan ditadbir oleh dan ditafsirkan mengikut undang-undang Malaysia dan anda dengan ini bersetuju untuk tunduk kepada bidang kuasa eksklusif mahkamah Malaysia.
    • Jika terdapat sebarang percanggahan atau percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan versi bahasa lain Terma & Syarat ini, versi Bahasa Inggeris akan diutamakan.
    • Hak imej: Tetamu bersetuju untuk menggunakan fotografi/videografi yang diambil semasa pengalaman mendaki untuk tujuan promosi di tapak web dan/atau platform media sosial yang berkaitan. Jika anda tidak mahu mengambil bahagian, sila maklumkan kepada pemandu sebelum pendakian bermula.
    • Terma dan Syarat operasi lain mungkin dikenakan.
  1. Sila nyatakan status risiko anda pada aplikasi MySejahtera sebelum kemasukan.
  2. Kemasukan ke premis dibenarkan tanpa mengira status vaksin kecuali kes positif COVID-19 dengan status ‘Berisiko Tinggi’ di MySejahtera dan mereka yang berada di bawah Perintah Pengawasan Rumah.
  3. Pemakaian topeng akan menjadi tetapan luar pilihan. Untuk kesejahteraan anda, pemakaian topeng masih digalakkan di kawasan luar yang sesak dan untuk individu berisiko tinggi.


Peta