Tiket Masuk Eufloria & Perjalanan Pergi Balik Genting SkyWay

10.10 – 31.12.2026   

Eksklusif untuk tetamu yang menginap di Crockfords, RW Hotel, Genting Grand, Highlands Hotel, Genting SkyWorlds Hotel, First World Hotel dan Resorts World Awana sahaja. Klik di sini untuk maklumat lanjut.

Saksikan pemandangan gunung yang menakjubkan sepanjang perjalanan, kemudian terokai rumah kaca bunga terbesar di Malaysia di Eufloria Gardens & Sculpture Park. Dapatkan pakej istimewa ini pada harga serendah RM35 sahaja!

KategoriMalaysianNon-Malaysian
DewasaRM35
(Harga Asal: RM54)
RM45  
(Harga Asal: RM64)
Kanak-kanak (3 – 12 tahun) /
Warga Emas (60 tahun ke atas) /
Orang Kurang Upaya (OKU)
RM15
(Harga Asal: RM34)
RM25
(Harga Asal: RM44)

Pakej Merangkumi:

  • Satu (01) Tiket masuk ke Eufloria Gardens & Sculpture Park
  • Satu (01) Tiket perjalanan pergi balik Genting SkyWay (sah untuk penggunaan pada hari yang sama)


Waktu Operasi Eufloria Gardens & Sculpture Park

10 pagi – 6 petang

Berkuat kuasa mulai 01.10.2026, semua tarikan Eufloria akan ditutup setiap hari Rabu, kecuali pada Cuti Umum Malaysia dan Cuti Sekolah Malaysia. Klik di sini untuk melihat kalendar operasi hari Rabu.

  1. Tawaran ini eksklusif untuk tetamu berdaftar yang menginap di Crockfords, Resorts World Hotel, Genting Grand, Highlands Hotel, Genting SkyWorlds Hotel, First World Hotel dan Resorts World Awana sepanjang tempoh penginapan mereka.
  2. Tetamu dikehendaki menunjukkan kad bilik yang sah atau pengesahan digital (seperti kod QR, nama tetamu atau nombor rujukan tempahan) di Eufloria dan/atau Genting SkyWay bagi tujuan pengesahan sebelum kemasukan atau penebusan.
  3. Tetamu yang gagal menunjukkan bukti penginapan yang sah perlu membayar perbezaan harga sebelum kemasukan dibenarkan.
  4. Manfaat perjalanan kereta kabel ini hanya sah ditebus di Genting SkyWay (Waktu Operasi: 9.00 pagi hingga 7.00 malam setiap hari) dan tidak sah di Awana SkyWay.
  5. Sekiranya Genting SkyWay ditutup untuk kerja penyelenggaraan, tetamu boleh menggunakan manfaat tersebut di Awana SkyWay.
  6. Eufloria ditutup setiap hari Rabu, kecuali semasa Cuti Umum Malaysia dan Cuti Sekolah Malaysia. Klik di sini untuk melihat kalendar operasi.
  7. Setiap tiket hanya sah untuk seorang dan satu kali kemasukan sahaja.
  8. Tiket tidak boleh dipulangkan, dipindah milik atau dijual semula kecuali dengan kebenaran bertulis daripada pihak penganjur.
  9. Pihak Pengurusan berhak menolak kemasukan, menarik balik manfaat atau menuntut bayaran perbezaan harga sekiranya berlaku penyalahgunaan atau ketidakpatuhan terhadap Terma & Syarat ini.
  10. Pihak Pengurusan berhak untuk meminda, mengubah atau menarik balik tawaran ini pada bila-bila masa tanpa notis terlebih dahulu.


Cara Ke Sana

Dengan perjalanan sejauh 3.4 km, anggaran 15 minit dengan menaiki kereta kabel Genting SkyWay, pengunjung boleh menikmati akses terus dari Stesen Resorts World ke Stesen Gohtong Sentral sebelum meneruskan pengalaman meneroka keindahan Eufloria.

Stesen Resorts World merujuk kepada Stesen Atas (Upper Station) bagi kereta kabel Genting SkyWay. Terletak bersebelahan dengan RW Hotel.

Stesen Gohtong Sentral merujuk kepada Stesen Bawah (Lower Station) bagi kereta kabel Genting SkyWay. Terletak bersebelahan dengan pintu masuk Eufloria.