Di Awana Trail, anda berpeluang untuk mendekatkan diri dengan keindahan alam semula jadi yang ada di sini. Apa kata singgah ke sini untuk senaman pagi di tengah-tengah kehijauan yang menakjubkan.

Sepanjang perjalanan, anda akan disambut dengan pemandangan menarik penduduk tempatan Genting Nature Adventures - Siamang, pelbagai burung tropika, serangga serta hidupan liar lain, yang anda boleh pelajari semua tentangnya melalui maklumat digital yang tersedia di SmartForest kami.

Lokasi: Resorts World Awana

Lawatan Berpandu: Setiap hari 9 pagi
*Tertakluk kepada perubahan tanpa notis awal.

Daftar sekarang di Kaunter Pendaftaran Resorts World Awana

Pakej
 

Lawatan Berpandu

Tiket termasuk:

 • Satu (01) tiket masuk ke Awana Trail
 • Lawatan berpandu selama dua jam diketuai oleh Park Ranger
 • Kemasukan percuma untuk kanak-kanak berumur 6 tahun ke bawah
 • Saiz kumpulan: 5 – 20 tetamu


Harga tiket:
RM30 seorang (Tetamu Hotel)
RM45 seorang (Bukan Tetamu Hotel)

 • Semasa ketibaan, sila tunjukkan e-mel pengesahan tiket online anda kepada Reception di Resorts World Awana
 • Sila berkumpul di Resorts World Awana Reception 30 minit sebelum sesi lawatan bermula dan tunggu kira-kira 10 minit untuk taklimat (taklimat khas untuk peserta berkerusi roda)
 • Penerokaan lawatan biodiversiti termasuk pemerhatian hidupan liar, memerhati burung, memerhati Siamang dan etika memberi makan, dsb.
 • Segarkan diri di tandas kami selepas lawatan.
 1. Semua urusan harga disebut adalah didalam Ringgit Malaysia (RM).
 2. Tempahan juga disediakan di Resorts World Awana Reception - kami hanya menerima TUNAI sebagai mod pembayaran.
 3. Kemasukan percuma bagi kanak-kanak berusia 6 tahun dan ke bawah.
 4. Tetamu mesti menunjukkan status risiko melalui aplikasi MySejahtera terlebih dahulu sebelum kemasukan. Kemasukan ke premis dibenarkan tanpa mengira status vaksin, kecuali kes positif COVID-19 dengan status ‘Berisiko Tinggi’ di MySejahtera dan mereka yang berada di bawah Perintah Pengawasan Rumah.
 5. Untuk lawatan berpandu, semua tetamu harus tiba di Resorts World Awana 30 minit sebelum lawatan bermula dan dikehendaki menandatangani pengecualian indemniti. Kegagalan berbuat demikian boleh mengakibatkan peserta kehilangan komponen pelancongan tertentu tanpa pampasan atau bayaran balik.
 6. Semua tetamu mesti menyimpan e-mel pengesahan mereka untuk pemeriksaan. Pihak Pengurusan berhak untuk menolak penebusan bagi mana-mana tetamu yang tidak memiliki e-mel pengesahan yang sah.
 7. Semua tetamu mesti mematuhi garis panduan, peraturan dan peraturan keselamatan laluan.
 8. Tiada permintaan untuk menukar tarikh sah Tiket yang telah dibeli akan dilayan.
 9. Tiket sama sekali tidak boleh dipindah milik, dijual atau ditukar, dan tidak boleh dikembalikan dalam apa jua keadaan, termasuk faktor luaran di luar kawalan munasabah kami (cth. jerebu, cuaca buruk, tindakan kerajaan, kuasa alam semulajadi, rusuhan atau mogok) dan akan terbatal jika diubah, dirosakkan atau diusik.
 10. Sekiranya operasi laluan terhalang atau mungkin terhalang disebabkan oleh cuaca buruk, gangguan bekalan elektrik, bencana alam lain, gangguan fungsi infrastruktur, atau sebab lain yang mana Pengurusan tidak boleh bertanggungjawab, lawatan mungkin digantung atau tempoh mendaki atau perjalanan mungkin dikurangkan. Pihak Pengurusan berhak untuk membatal atau menangguh tanpa sebarang bayaran balik atau pampasan.
 11. Pihak Pengurusan berhak untuk:
  • meminta tambahan maklumat atau bukti identiti daripada anda bagi tujuan menebus Tiket dan/atau pakej,
  • menafikan penebusan e-mel pengesahan anda jika anda melanggar Terma dan Syarat ini atau jika, pada pendapat munasabah kami, transaksi itu dianggap sebagai penipuan
 12. Pihak Pengurusan berhak untuk menyemak dan menggubah Terma dan Syarat ini pada bila-bila masa tanpa notis terlebih dahulu.
 13. Tiada kelewatan atau kegagalan pihak kami dalam melaksanakan apa-apa hak, kuasa atau remedi di bawah Terma & Syarat ini akan beroperasi sebagai penafian hak, kuasa atau remedi tersebut.
 14. Terma & Syarat ini akan ditadbir oleh dan ditafsirkan mengikut undang-undang Malaysia dan anda dengan ini bersetuju untuk akur kepada bidang kuasa eksklusif mahkamah Malaysia.
 15. Jika terdapat sebarang percanggahan atau pengertian antara versi Bahasa Inggeris dan versi bahasa lain Terma & Syarat ini, versi Bahasa Inggeris akan lebih diutamakan.
 16. Hak imej: Tetamu bersetuju untuk menggunakan fotografi/videografi yang diambil semasa pengalaman mendaki untuk tujuan promosi di tapak web dan/atau platform media sosial yang berkaitan. Jika anda tidak mahu mengambil bahagian, sila maklumkan kepada pemandu sebelum pendakian bermula.
 17. Terma dan Syarat operasi lain mungkin dikenakan
 1. Sila nyatakan status risiko anda pada aplikasi MySejahtera sebelum kemasukan.Kemasukan ke premis dibenarkan tanpa mengira status vaksin kecuali kes positif COVID-19 dengan status ‘Berisiko Tinggi’ di MySejahtera dan mereka yang berada di bawah Perintah Pengawasan Rumah.
 2. Pemakaian ‘mask’ muka bagi semua aktiviti luar terletak di tangan anda. Demi kesejahteraan anda, pemakaian ‘mask’ masih digalakkan di kawasan luar yang sesak dan bagi individu berisiko tinggi.


Peta

Awana Trail Map